Cea mai potrivita pentru educatie Usor de folosit in siguranta in preajma copiilor de orice varsta. Astfel, copiii pot observa in siguranta procesul de imprimare 3D.
Poate oferi multiple soluții într-o școală. Dincolo de modelarea 3D – o aptitudine din ce in ce mai căutată – imprimanta poate face legătura si cu materiile predate. Exista gratuit pe internet, dar se pot si modela, tot felul de fișiere printabile folositoare la diverse materii (structura unei celule, structura ADN-ului pentru biologie; cum arata un motor și obiecte pentru experimente la fizică; combinate cu kit-urile de robotică, fișierele printabile pot ajuta la construirea de roboți personalizabili.)
Extrudere
1
Diametru extruder
0.4 mm
Temperatura maxima
240 grade
Volum de printare
150 x 150 x 150
Viteza de printare
10-100mm/s
Format fisiere acceptate
3MF/STL/OBJ/FPP/BMP/PNG/JPG/JPEG files
Pat
sticla, acoperită cu folie antilipire
Material filament
sticla, acoperit cu folie antilipire
Pat
sticla, acoperit cu folie antilipire
Material filament
LA/ABS/PC/PETG/PLA-CF/PETG-CF
Diametru filament
1.75 mm
Grosime strat de printare
0.1 mm – 0.4 mm
Precizie de printare
1.75 mm
Diametru filament
±0.2 mm
Conectivitate
Cablu USB, Wi-Fi, Ethernet
Memorie interna
8 GB
Se livrează cu carcasa închisă, capac de protecție și ușă blocabilă
Pachetul include software necesar pentru printarea obiectelor
Imprimantă 3D Monocromă Craftbot Plus Pro Educational
Imprimanta este foarte rezistentă, bine construită, cu componente metalice inclusiv duza de imprimare. Ușa de plexiglas care se încuie și domul de plexiglas împiedică accesul elevilor înauntru în timpul imprimării.
Tehnologia de printare
Fused Filament Fabrication (FFF)
Volum construcție
25 x 20 x 20 x 20 cm
Rezoluție strat
50 microni (cu o duză de 0.25 mm)
Precizia poziției
X,Y: 4 microni; Z: 2 microni
Diametrul filamentului
1.75 mm
Diametrul duzei
0.4 mm
Viteza de imprimare
50 – 200 mm/s
Tipuri de filament
PLA, ABS, HIPS, HIPS, PET, nailon, etc.
Nivel de zgomot
≃ 48 – 49 decibeli
Consum de energie
cca. 110 W
Imprimantă 3D Policromă Flashforge Creator Pro 2
Imprimanta policolora este, de fapt, o imprimanta cu doua extrudere, adică, care poate printa cu doua culori (doua filamente) diferite.
Poate fi utila in zona de arta sau in zona de obiecte decorative. In alegerea tipului de imprimanta ar trebui sa țineți cont de ce obiecte intenționați să printați si de bugetul disponibil după achiziția altor echipamente pe care le considerați strict necesare.
Extrudere
2
Diametru duza extruder
0.4 mm
Temperatura maxima extruder
240 grade
Viteză de printare
10-100 mm/s
Material filament
PLA, PVA, ABS, HIPS
Diametru filament
1.75 mm
Volum de printare
230 x 150 x 140
Imprimantă 3D Policromă Craftboot Flow Idex
Inovație fără limite și performanță remarcabilă se întâlnesc în imprimanta 3D Craftboot Flow Idex, CB4D-EU001. Cu o tehnologie de imprimare avansată și o versatilitate impresionantă, această imprimantă redefinesc standardele în producția de obiecte tridimensionale.
Filamet compatibil
PLA, ABS, HIPS, PET, Nylon
Dimensnsiuni imprimare
un cap de printare: 386 x 250 x 250mm
doua capete: 212.5 x 247 x 250mm
Viteza printare
max 200mm/s
Temperatura duză
180 – 300 °C
Consum maxim
500W
Cameră video integrată
Auto bed leveling
Monitorizare filament, suprafață de printare metalică, flexibilă, magnetică
Edu Apps vă oferă modelul de imprimantă adaptat nevoilor instituției dumneavoastră
Vă recomandăm, dacă bugetul permite, o imprimantă policoloră. Imprimantele 3D monocrome pot imprima doar cu un singur material (de obicei plastic) într-o singură culoare, pe când imprimantele 3D policrome pot imprima cu doua culori (doua filamente) diferite. Imprimantele policrome sunt mai scumpe, dar oferă o gamă mai largă de opțiuni de design și de personalizare. Pot fi utile în zona de artă sau în zona de obiecte decorative.
Atât modelul monocrom cât și cel policromatic respectă OME 6416/2022.
Experții noștri au ales modele deosebit de fiabile, sigure, ușor de utilizat și care au primit feedback pozitiv de la liceele care le-au utilizat.
Idei de utilizare a imprimantelor 3D în educație
Exista gratuit pe internet, dar se pot si modela, tot felul de fișiere printabile folositoare la diverse materii (structura unei celule, structura ADN-ului pentru biologie; cum arata un motor și obiecte pentru experimente la fizică; combinate cu kit-urile de robotică, fișierele printabile pot ajuta la construirea de roboți personalizabili.)
- Crearea de modele tridimensionale pentru proiecte de știință, tehnologie, inginerie și matematică.
- Proiecte de arte vizuale: Elevii pot crea sculpturi și obiecte artistice tridimensionale, exprimându-și creativitatea într-un mod tangibil.
- Demonstrații ale principiilor fizice, cum ar fi mecanica, termodinamica, etc.
- Anatomie umană tridimensională: Imprimați modele tridimensionale ale organelor și sistemelor corpului uman pentru a susține învățarea anatomiei.
- Matematică și geometrie: Explorați concepte matematice precum formele geometrice tridimensionale, imprimați puzzle-uri și jocuri matematice.
- Proiecte istoric-culturale: Imprimați replici ale obiectelor istorice sau culturale pentru a înțelege mai bine contextul istoric și cultural.
- Crearea jocuri educaționale: Elevii pot proiecta și imprima jucării care să îmbine elemente de divertisment cu învățarea.
- Simulări de arhitectură: Imprimați modele arhitecturale sau replica unor clădiri istorice pentru a înțelege conceptele de design și arhitectură.
- Imprimați obiecte personalizate pentru laboratoarele școlare.
- Creați prototipuri pentru proiecte de cercetare și dezvoltare.
Aceste idei pot stimula creativitatea, gândirea critică și abilitățile practice ale elevilor, oferindu-le oportunitatea de a explora și experimenta în moduri inovatoare.